onsdag 25 november 2009

Blöta promenader

.
Det är en härlig upplevelse att vara ute på promenad med en odresserad 1-åring.
Igår eftermiddag tog jag Trollet i koppel och Tarrak i handen, eller hur det nu var, och gav mig ut på en liten promenad. Det var, hör och häpna, uppehåll. Att bara ta sig till ängen där jag tänkt att vi skulle tillbringa en stund tog sin lilla tid. Det måste vara helt fantastisk att ha så mycket nytt att upptäcka. Ett löv som ligger i en vattenpöl, en buske som nogrannt måste undersökas, en bil som åker förbi... ja allt är ju värt att stanna upp och betrakta en stund.

Tarrak skötte sig bra och fick inte allt för många tillsägelser av lillhusse. På ängen fick han springa lös till Trollets stora förtvivlan. Taaaattaaaaa ekade det över hela området. Taaaattaaaaaaa!!! Men Taattaaa hade annat att göra än att lyda ett ystert litet troll. Vi strosade omkring en stund tills Leo blev lite trött, och vad gör man när man är trött? Japp, man lägger sig och vilar en stund..... I LERAN. Han såg så jäkla söt ut där han låg och betraktade världen så jag hade inte hjärta att ta upp honom (vi har ju faktiskt tvättmaskin). Vi mötte även en häst som var ute på promenad med två tjejer. Leo ville absolut pussa på den (som han gör med sin gunghäst efter en ridtur) men tjejerna verkade ha lite brådis så hästen fick gå vidare utan pussar.

Idag öser det verkligen ner utanför fönstret så vi hoppar nog en promenad utan åker hem till mamsen och fikar istället. Mysigt det också.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så mysigt det låter! Minns de där promenaderna där det finns så mycket att se - tänk så fantastiskt allt är om man bara ger sig tid att titta!!
Kram Annelie

Martina sa...

Men Tytti, att gå på sån här promenad utan kamera är ju fyfy!!

Tytti sa...

Martina: När du har en egen 1-åring och en Aussie att gå såna där promenader med förstår du varför man går utan kamera *skrattar*

Anonym sa...

Tack för besöket hos mig. Alltid lika trevligt med köksträning :) Leo är FARLIG nu!! Det var nära att jag behöll honom här :) Han är underbar! Puss, kram och bus till honom och kram till dig och Tarrak också. Tack till Peter och Robin som "lånade ut er" en stund.
//Annelie