fredag 4 december 2009

Kräkstroll

.
Sitter med ett sovande litet troll brevid mig i soffan. Peter ringde till jobbet och berättade att han kräkts en hel del... trollet alltså. Det har fortsatt hela em och kvällen. Han har inte fått behålla nån vätska.

Vi ringde 1177 för lite rådgivning och fick prata med en underbar syrra vid namn Marie. Hon gav oss receptet på vätskeersättning som skulle ges med 5 minuters mellanrum och två teskedar. Hon ringde upp oss efter en timme för att höra hur det gått och frågade om hon kunde ringa lite senare igen för att stämma av läget. Det finns alltså hopp för sjukvården eller är det bara då och då som änglar som Marie dyker upp.

Vid sista samtalet fick vi instruktioner för natten och morgondagen. Nu har han i alla fall sovit, druckit lite och somnat igen. Utan att kräkas på några timmar. Nu håller vi tummarna att han får sova hela natten och är sitt vanliga friska jag imorgon.

3 kommentarer:

Carina sa...

Stackars liten! Sånt är livet när det är som sämst. Sen kommer ångesten över att själv hamna i samma helvete. Vi vuxna blir ju om möjligt ännu sämre och samtidigt ska man klara av att ta hand om det lilla livet.

Krya på (er)!!!!!

www.segerstorpshundar.se sa...

Stackars lilleman... Vi skickar krya på dig kramar!

Sandra sa...

Vilken härligt underbar syrra!!!