67, 4 och alltså 2 hekto från -3 kg. Idag har jag haft grönsaksdag och jösses vad jag har ätit god mat idag. Jag får tacka Mor-Mia för receptet till den supergoda Zuccini-lasagnen som vi hade till middag.
Alla som känner mig ens lite vet att matlagning inte är min grej. Men man ska aldrig säga aldrig... det går uppenbarligen att lära gamla hundar att sitta. Jag tycker det är riktigt kul att prova på nya recept och jag blir allt mer vågad i köket... imorrn funderar jag på om jag inte ska våga mig på att göra rotselleri-plättar... ni vet så där fräckt på frihand.
Dagens motion har bestått av att jaga Felix och en lite längre rastningsrunda.
Frukost: 1 tallrik fil med 1,5 msk havrekli, 2 ägg och en kopp kaffe (jag är en vanemänniska och tycker att den här frukosten är riktigt god nu och funkar morgon efter morgon)
Lunch: Omelett med skinka och tomat. Gurka med vitlöksdip som sidekick (Yoghurt och vitlök)
Mellanmål: Yoghurt med en skvätt kanel i
Middag: Zuccini-lasagne med grönsaker (se recept längre ner)
Receptet har jag som sagt hittat hos Mor-Mia där jag hittat massa smarrigt som jag tänker prova på fram igenom.
Ingredienser:
2 zucchini
500g nötfärs
ca 8 champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
knappt 1 dl vispgrädde
parmesanostKnorrs örtkrydda
Salt, peppar
smör till stekning
smör till stekning
Gör så här:
Skär remsor av zucchinin med hjälp av en potatis skalare, osthyvel går säkert också bra. Lägg remsorna på hushållspapper och strö lite salt på dem (detta för att dra ur vätskan).
Hacka löken och skär svampen i mindre bitar och stek alltsammans i smör i en stekpanna. Krydda med knorrs örtkrydda och salt och peppar.
Smöra en form och lägg över svamp- och lökblandningen. Torka av zucchini och smörstek dem lätt. Lägg ett lager ovanpå svamp och lökblandningen i formen och lägg de andra åt sidan.
Stek köttfärsen och krydda med örtkrydda, salt och peppar. Häll på en skvätt vispgrädde det sista och låt den koka ihop med färsen.
Lägg den stekta köttfärsen ovanpå zucchiniremsorna och lägg på ytterliggare ett lager zucchiniremsor.
Avsluta med att riv lite färsk parmesan och strö över.
Grädda i ca 20 minuter i 225 grader.
3 kommentarer:
Idag skulle jag ha kunnat äta din mat :) Även om jag inte är så förtjust i yoghurt.
Läste att Tarraks tant varit inne och klottrat på förra inlägget - såg du det?
Kramar
Läser allt Tarraks tant skriver ;).
Vill bara säga att du är så duktig o den där lasangen låter smarrig:) kram kram
Skicka en kommentar